Welkom

AHC Noorderlicht, dé allernieuwste Amsterdamse Hockeyclub. Een hockeyclub voortgekomen uit een 20tal zeer betrokken ouders waarvan de kinderen allemaal op wachtlijsten stonden. Sommigen zelfs jaren. En door de fijne en warme samenwerking met Gemeente Amsterdam, KNHB én onze 2 fantastische en zeer professionele trainers, hebben we het voor elkaar gekregen dat deze 20 kinderen sinds sept 2019 wekelijks hockeytraining krijgen.

En die blijvende betrokkenheid met al deze partijen heeft er toe geleid dat wij sinds jan 2020 voldoen aan alle eisen van de KNHB waardoor wij nu aspirant-lid zijn. AHC Noorderlicht is een hockeyclub met een zeer open en betrokken karakter. Wij zijn nauw betrokken bij onze leden, maar ook met de ouders van de leden.

Kernwaarden

AHC Noorderlicht is een maatschappelijk betrokken en inclusieve hockeyclub. Wij hebben als grootste doel dat ieder kind zich thuis en prettig voelt binnen de club. En heerlijk kan sporten met zijn of haar vriendjes. Onze kernwaarden zijn dan ook: Positiviteit, Gelijke Kansen, Duurzaamheid en Groei. Iedere beslissing die het bestuur neemt om de hockeyclub mooier te maken, worden getoetst aan deze vier kernwaarden.

Toekomst

We willen als vereniging ook graag een brede aansluiting met de buurt, te weten Amsterdam Noord. De Gemeente Amsterdam gaat in begin 2021 het huidige Sportpark 'De Weeren' ombouwen naar een volwaardig hockey- en (urban) sportpark. In september 2021 zullen daar 2 officiƫle waterhockeyvelden voor ons beschikbaar zijn. AHC Noorderlicht, zal het hart gaan vormen van alle sport- en buurtactiviteiten op en rond het sportpark.

AHC Noorderlicht, dé allernieuwste Amsterdamse Hockeyclub. Een hockeyclub voortgekomen uit een 20tal zeer betrokken ouders waarvan de kinderen allemaal op wachtlijsten stonden. Sommigen zelfs jaren. En door de fijne en warme samenwerking met Gemeente Amsterdam Sport & Bos, KNHB, Hockeyfoundation hebben we het voor elkaar gekregen dat deze 20 kinderen sinds sept 2019 wekelijks hockeytraining krijgen.

Inmiddels hebben we dik 60 leden! En spelen er 3 meidenteams en 1 jongensteam volledig mee in de hockeycompetitie.

En nog veel belangrijker, sinds oktober dit jaar beschikken wij over een echt en prachtig waterhockeyveld en een heus Clubhuis, Vila Noorderlicht.

Ons veld en Vila Noorderlicht ligt aan de Volendammerweg 314 in Amsterdam Noord.

De aanleg van het waterhockeyveld was stap 1 in het opknappen van het gehele Sportpark de Weeren. De komende tijd zal ook ook de aangrenzende parkeerplaats maar ook het viaduct aangepakt en opgeknapt worden zodat ons clubhuis en wij als hockeyvereniging een volledig onderdeel worden van de buurt. Zodat alle kinderen in de buurt en omstreken lekker en veilig kunnen hockeyen bij AHC Noorderlicht.

AHC Noorderlicht is een hockeyclub met een zeer open en betrokken karakter. Wij zijn nauw betrokken bij onze leden, maar ook met de ouders van de leden.

Ook werken we nauw samen met Jeugdfonds Sport zodat geld geen belemmering hoeft ze zijn als een kind wil komen hockeyen!

Bij vragen of meer informatie bel of app bestuurslid Laura van Helvert op

06-150 935 17! Of mail naar [email protected]